Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Putin a discutat cu Poroșenko…

Putin a discutat cu Poroșenko despre încheierea vărsării de sânge din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko au discutat pentru scurtă vreme vineri, în premieră, în Franța despre criza din Ucraina, un „”progres fragil”” în direcția încetării vărsării de sânge, scrie AFP.

Francois Hollande a fost cel care, potrivit anturajului său, „i-a adus laolaltă pe Putin și Poroșenko la Castelul din Benouville, pe marginea ceremoniilor” ce aniversează împlinirea a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.

Canada Goose online

Șeful statului rus și cel ucrainean „și-au strâns mâinile și au purtat o conversație normală. A fost vorba despre un schimb de replici normal și serios între cei doi conducători”, a detaliat sursa respectivă, precizând și că Angela Merkel a fost asociată reuniunii.

Kremlinul, care nu își contenește apelurile la încheierea operațiunii armate a forțelor ucrainene împotriva insurgenților proruși din online casino estul țării, a afirmat că Putin și Poroșenko s-au pronunțat „în favoarea încetării cât mai rapide a vărsării de sânge” și pentru soluționarea crizei „prin mijloace politice și pașnice”. Cei doi oficiali au pledat pentru încetarea „acțiunilor armate de ambele părți, atât ale forțelor armate ucrainene, cât și ale celor ale partizanilor federalizării Ucrainei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de agențiile rusești de presă.

Pe de altă parte, sursa din cadrul anturajului președintelui francez s-a arătat mai prudentă în legătură cu această conversație. „Un dialog a fost amorsat între cei doi referitor la posibile măsuri de detensionare”, iar „modalități de implementare a unui armistițiu vor fi de asemenea discutate în zilele ce urmează”, conform aceleiași surse.

cgoosepjsjackets

agerpres.ro